середа, 27 грудня 2023 р.

Нейромережі для генерації зображень. Вправа 3. Сервіси

Шановна освітянська спільното! Запрошуємо до інтерактивного спілкування.
Тренер Академії цифрового розвитку Сергій Пойда продовжує відкривати таємниці генерації зображень з допомогою штучного інтелекту.

Більшість наших підписників висловили слушну думку, що згенеровані картинки є ілюстрацією до твору Лесі Українки “Лісова пісня”.

Для створення цієї картинки

ми скористались сервісом https://ideogram.ai/

Попросивши ChatGPT створити промпт для цього сервісу отримали англійською таке: «There is a willow tree on the bank of the pond. A charming young girl in an embroidered Ukrainian shirt sits on a willow branch. The girl has long green hair and green eyes. A young man in an embroidered Ukrainian shirt is sitting under a willow tree. The boy plays the flute. Fairy Tails».

Втім, у коментарях ми отримали слушне зауваження, що Мавка не ходила у вишиванці. І це дійсно так. Це досить легко можна дослідити прочитавши сам твір. Отже, тут у нас народилась ще одна чудова ідея щодо використання ШІ в освітньому процесі - не тільки назви автора та твір, а й досліди, що ж не так на картинці.

І звісно ж, до цього посту додаємо приклади невдалої генерації для розуміння, що з першого разу навряд чи вдасться згенерувати якісну картинку, яка відповідає Вашій уяві.

Водночас найскладнішою частиною роботи з ШІ є складання є складання запиту - промпту. Тому завтра ми поговоримо саме про це.

Сьогодні ж план такий:
Спробуйте створити власну картинку та поділіться із нами у коментарях до цього допису. Перейдіть на ФБ https://www.facebook.com/groups/239957496707335/posts/1370930720276668/

Поставте вподобайку та зробіть репост цього допису.
Шукайте більше інформації за хештегом #вірШІ
Щоб дізнатись більше про можливості цифрових технологій в освітньому процесі підписуйтесь також на наші ресурси у:



















Немає коментарів:

Дописати коментар