вівторок, 24 жовтня 2023 р.

Що таке Хелловін та як його святкує Google?

Це свято прийшло до нас з англомовних країн. Як стверджує Lesley Bannatyne, автор «Halloween—An American Holiday, An American History» (до речі, ось сторінка з його книгами: https://www.iskullhalloween.com/AmericanHistory.html), давні кельти наприкінці жовтня святкували свято Самхейн (Самайн) -  кінець літа, завершення збирання урожаю та повернення стад тварин з літніх пасовиськ. Ця подія відзначала завершення старого та початок нового річного циклу. Святкували Самайн 7 діб. Вважалось, що у цей день грань світів ставала надзвичайно тонкою та можна поспілкуватись із потойбічними істотами.


Навіть після прийняття християнства, кельти продовжували шанувати це свято. З часом воно трансформувалось, приблизно, у VIII—IX століттях у нове свято - День Всіх Святих - All Hellows.  А його переддень отримав назву All Hellows Even, що з часом трансформувалось у Halloween.


Зараз для нас це веселе свято-карнавал, коли ми відлякуємо потойбічне зло страшними та дивацькими костюмами - костюмами вампірів, зомбі та скелетами. У цей час діти в англійських та американських містечках, а до війни й у нас, вбираються у костюми зомбі чи супергероїв та стукають у двері із криком: “Частування чи шкода!”. І, звісно, жителі відкуплюються від “страшних істот” смаколиками - цукерками та печивом.


Google також відзначає це свято і на його підтримку випустила кілька розважалочок.


Введіть до пошукового рядка слово “Хелловін”. У нижній частині вікна екрана з результатами пошуку знайдіть значок із зображенням привида. Натискайте на ньому та отримуйте задоволення від “привидів” на Вашому екрані. 


Порада: Для того, щоб отримати на екрані більше привидів - частіше натискайте ліву кнопку миші.


А які Ви святкуєте Хелловін? Якщо бажаєте бачити більше такі дописи - напишіть про це у коментарях до цього поста.

Тренер АЦР, Сергій Пойда

Немає коментарів:

Дописати коментар